Persbericht

Super spannend!

Vandaag heeft mijn uitgever, Pelckmans, een persbericht uitgestuurd.

Geen idee waar het allemaal terechtkomt, maar ik hoop vooral dat ik die leidinggevenden bereik die steun kunnen gebruiken bij moeilijke situaties op het werk.

Lees het hier: Persbericht – Leidinggeven als het moeilijk is.

 

Belangstelling in de media

Het is fijn te merken dat de media – zelfs voor het verschijnen van het persbericht! – het boek oppikken. Er zijn al enkele mooie recencies verschenen.

Het boek wordt vermeld in Trends

Een enthousiaste recensie in de boekenrubriek van HR Square. Héél fijn!

Zelfs in Harpers Bazar word het boek opgevoerd als één van de “6 x meest inspirerende, nieuwe boeken over leiderschap”! – Harpers Bazaar

Tot slot staat het boek ook uitgebreid vermeld op de site van Management Boek.

“Het gebeurt uiterst zelden dat wij zonder enig voorbehoud de loftrompet steken over een managementboek. Nu is het van dat. ‘Leidinggeven als het moeilijk is’ blijkt zeer relevant te zijn voor iedereen die een groep of team leidt. Het boek is tegelijk vlot, boeiend en toch zakelijk geschreven. Het is uitstekend gestructureerd en gedocumenteerd. Neen, we kennen de auteur niet persoonlijk en hebben geen enkel belang bij de uitgever. (…)

‘Leidinggeven als het moeilijk is’ brengt zowel breed als diepgaand inzichten over alle mogelijke vormen van conflict, over wat  erachter schuilt, over groepsdynamiek, over communicatie en over geschikte aanpak.

Als u het maximum uit dit werk wil halen, dan moet u er de tijd voor nemen en het echt van voor naar achter lezen. Het is geen receptenboek, u kan het niet als tapas consumeren, ook al bevat het talloze praktische aanbevelingen en suggesties. Als u het verwerkt heeft, kan u het best delen met alle leidinggevenden in uw organisatie, zelfs al dragen ze verantwoordelijkheid voor slechts vijf man en een paardenkop. Bovengetekende zal dit ook doen.”

(Uit de recensie in HR Square)

Interview Bloovi – platform voor leidinggevenden

Ik ben erg blij met het uitgebreide interview met Bloovi!

Waarom je conflicten op de werkvloer tijdig moet aanpakken: “Een handdruk en weer vrienden zijn, is niet genoeg. Conflicten zijn veel complexer”

Lees hier het verhaal achter het boek.

Foto: Clara Humblé

Een vraag

De doelgroep die ik wil bereiken is niet zo toegankelijk.

Veel mensen zeggen me: “Wat jij beschrijft, zo is het precies hier! Ons management zou dit boek moeten lezen!”

Het is natuurlijk best lastig om dit boek aan je leidinggevende cadeau te doen…

Ik weet zeker dat jij ook situaties kent of meemaakt waarvan je zegt: “‘Ze’ moeten dit aanpakken/oplossen en hun verantwoordelijkheid nemen!”

Heb jij een idee hoe je je baas, de directie, de HR verantwoordelijke of personeelsdienst kunt bereiken, zodat een conflict niet blijft liggen?

Hoe krijgen we dit boek als ‘wake-up call’, inspiratie en ondersteuning hoger in de organisatie? Laat het me weten! Alvast dank!

Dank aan de Leuvense boekhandelaars om de moeite te doen dit boek in de rekken te zetten!

Barboek – Fnac – De Standaard – Acco

De cover is van een Leuvense artieste, Anje Claeys (BIO-ART).