Silvia Prins

Veerkracht en nieuwsgierigheid

Ik groeide op in een internationaal milieu (Europese School). Daardoor ben ik al heel mijn leven geboeid door cultuurverschillen, taal en de dynamiek van diversiteit. Vanuit een interesse in de wereld, reisde ik veel en werkte een tijdje in het buitenland (Italië, Irak). Ik beweeg me als een vis in het water in internationale/meertalige contexten, ben vlot drietalig (N-E-F) en kan gemakkelijk switchen van taal.

Er is zo veel meer mogelijk!

Toen ik 18 jaar was maakte ik mijn eerste groepsdynamische ervaring mee: een retraite van een week met de leerlingen van alle nationaliteiten van het 7e middelbaar. Er ging een wereld voor me open! Ik ontdekte dat het werken met groepen een echt ‘beroep’ was! Vanuit mijn fascinatie voor groepen verdiepte ik me ruim 27 jaar lang in de groepsdynamica en aanverwante disciplines. Op zoek naar inzicht in de wondere wereld van groepen. De kracht en het potentieel van sterke groepen is wat me drijft in mijn werk.

Op het scherp van de snee

Tijdens mijn loopbaan kwam ik tot de conclusie dat samenwerking steeds een vorm van conflict oproept. Ik ontdekte dat de conflictbril een eerlijk en werkbaar kader vormt om naar deze spanningsvelden te kijken. Conflicten zijn voor mij situaties die nadrukkelijk om aandacht vragen en die een groep of organisatie een kans bieden op verandering en groei. Mijn favoriete domein is het werken in ‘messy situations’, op het scherp van de snee. Dit is de plek met een groot potentieel voor verandering.

Integraal & holistisch werken

Mijn persoonlijk ontwikkelingstraject is een reis van het hoofd (eeuwige student, boekenwurm, expert), naar het hart (relaties en emoties in samenwerking) en verder naar het lichaam (de kracht van embodied werken). De ontwikkeking en inzet van cognitieve, emotionele, somatische en collectieve intelligentie als basis voor duurzame verandering.

Woordenmens

Ik ben een woordenmens. Ik geniet van schrijven om mijn gedachten te ordenen. Ik ben gek op rake formuleringen, treffende citaten, inspirerende verhalen. Ik ben goed in het hertalen en helder formuleren van ingewikkeld gedachtegoed, zodat anderen hier ook iets mee kunnen doen. Ik schrijf al jaren artikels, blogs en boeken om anderen te inspireren.

 

CV in een notendop

PhD organisatiepsychologie (KU Leuven) en organisatieadviseur (International Professional Development Program)

Erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties (sinds 2009)

Embodied facilitator & coach (EFC; Coaches Rising)

Gecertificeerd Gestalt Practitioner in Organisations (EAGT)

Procesbegeleider: cirkelgesprekken; Deep Democracy; Future Search; Themagecentreerde Interactie

Docent en trainer

Professioneel coach (BAO; Life Projects)

Klinisch psycholoog (KU Leuven) & Gestalttherapeut (IVC)