Silvia Prins

Aangename kennismaking. Ik stel me graag even voor.

nieuwsgierig en met een open blik

Ik groeide op in een internationaal milieu (Europese School). Daardoor ben ik al heel mijn leven geboeid door cultuurverschillen, en studeerde ik onder andere antropologie. Vanuit een interesse in de wereld, reisde ik veel en werkte een tijdje in het buitenland (Italië, Irak). Ik beweeg me als een vis in het water in internationale/meertalige contexten, ben vlot drietalig (N-E-F) en kan gemakkelijk switchen van taal.

Fascinatie voor wat er in groepen leeft

Toen ik 18 jaar was maakte ik mijn eerste groepsdynamische ervaring mee: een retraite van een week met de leerlingen van alle nationaliteiten van het 7e middelbaar. Er ging een wereld voor me open! Ik ontdekte dat het werken met groepen een echt ‘beroep’ was! Vanuit mijn fascinatie voor groepen verdiep ik me al ruim 30 jaar in de groepsdynamica en aanverwante disciplines. De kracht en het potentieel van sterke groepen is wat me drijft in mijn werk.

Conflicten als startpunt voor verandering

Tijdens mijn loopbaan raakte ik meer en meer geboeid door conflicten als ‘hot spot’ in samenwerking: situaties die nadrukkelijk om aandacht vragen en die een organisatie een kans bieden op groei. Ik werk graag op het scherp van de snee, waar mensen echt voelen dat ze iets te doen hebben. Dit is de plek met een groot potentieel voor verandering.

werken op kruispunten

Ik ben zowel klinisch als organisatiepsycholoog, altijd op zoek naar kruisbestuiving en integratie tussen verschillende velden. In mijn werk integreer ik domeinen zoals groepsdynamica, conflict, trauma, embodied leiderschap en Gestalt. Op het snijvlak van cognitieve, emotionele, somatische en collectieve intelligentie als basis voor verandering en ontwikkeling.

Leergierig en eeuwige student

In de loop van mijn 30-jarige loopbaan heb ik ongelofelijk veel geïnvesteerd in mijn verdere professionalisering (zie cv). Gewoon omdat ik graag bezig ben met verdieping en nieuwsgierig ben naar de nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied. Ik ben een gulzig lezer en gek op rake formuleringen, treffende citaten, inspirerende verhalen.

Woorden- & beeldenmens

Ik geniet van schrijven om mijn gedachten te ordenen. Ik ben goed in het hertalen en helder formuleren van ingewikkeld gedachtegoed, zodat anderen hier ook iets mee kunnen doen. Ik schrijf al jaren artikels, blogs en boeken om mensen te inspireren. Daarnaast houd ik enorm van mooie, sprekende beelden. Ik besteed veel zorg aan de foto’s op mijn website. Ik ben amateurfotograaf.

Steeds bewuster leven en werken

De transitie in de wereld houdt me enorm bezig. Ik werk tegenwoordig lokaal (Leuven en omstreken), online en op plekken die met de trein bereikbaar zijn. Via mijn werk wil ik ook bijdragen aan meer veerkracht, moed en wijsheid om met de uitdagingen van vandaag om te gaan.

 

 

CV in een notendop

PhD organisatiepsychologie (KU Leuven) en organisatieadviseur (International Professional Development Program)

Erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties (sinds 2009)

Embodied facilitator & coach (EFC; Coaches Rising)

Gecertificeerd Gestalt Practitioner in Organisations (EAGT)

Procesbegeleider: cirkelgesprekken; Deep Democracy; Future Search; Themagecentreerde Interactie

Docent en trainer (KU Leuven, Groep T, Universiteit Tilburg, UCLL)

Professioneel coach (BAO; Life Projects)

Klinisch psycholoog (KU Leuven) & Gestalttherapeut (IVC)

 

Ik ben vrijwillig ‘cirkelier’ bij de vzw We Have The Choice, omdat ik geloof in de kracht van dialoog en verbinding.

Sinds 2019 ben ik vennoot in De Broeikas in Neervelp. Dit is een co-working plek waar een boeiende en broeiende gemeenschap is aan het groeien.

Ik ben verbonden aan ‘Leuven Restorative City’, een project dat de visie en waarden van het herstelgericht werken wil uitdragen in diverse sectoren, zoals het onderwijs, buurten en organisaties.