Gestalt in organisaties

 

Gestalt zit in mijn hart. Het is het kader van waaruit ik werk en leef.

Daarom was ik heel blij toen ik de vraag kreeg om een praktijkverhaal te vertellen over hoe ik Gestalt in mijn werk ‘gebruik’.

Gisteren, tijdens het tweejaarlijkse congres van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Theorie (NVAGT), werd een speciaal nummer uitgedeeld aan alle congresgangers:

 

“Gestalt in organisaties – Professionals in beeld – De unieke Gestalt benadering belicht in artikelen, interviews en portretten”

 

Grote dank aan de mensen van de redactie voor dit huzarenstukje! Ien Van Duijnhoven, Georgette Kempink en Marten Bos.

Het is echt een mooi nummer geworden!

 

‘Het’ zit in het behang

 

In het praktijkverhaal schets ik een traject waarin we proberen om een conflict tussen twee groepen in een organisatie bespreekbaar te maken. Het is het soort vraag dat ik vaak tegen kom.

Ik probeer te schetsen hoe Gestalt me helpt om te werken met wat nog ongedifferentieerd is (‘het’), met blokkades in de energiestroom tussen mensen, met de onderstroom, met het veld en met mijn eigen gewaarwordingen.

Niet per se een ‘succesverhaal’, maar een gezamenlijke zoektocht naar: wat maakt het toch zo moeilijk om openlijk met elkaar te spreken over lastige issues en hoe kunnen we beter begrijpen wat er gebeurt zodat we nieuwe keuzes kunnen maken?

 

Interesse?

 

Als je mijn verhaal wil lezen, stuur me dan een mailtje. Ik bezorg je het artikel.

Ben je nog nieuwsgieriger? Bestel het nummer dan rechtstreeks bij de beroepsvereniging NVAGT: secretariaat NVAGT.

 

Silvia Prins (2018), ‘Het’ zit in het behang. Groepsmediation vanuit een Gestaltbenadering. Gestalt in Organisaties, uitgave van NVAGT, november, pp. 34-37.