Blij-verrast

Een envelop uit Nederland met een rode oorkonde… Mijn hart sprong op!

Mijn boek ‘Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten’ staat op de Longlist samen met 51 (!) andere managementboeken.

Dank aan de jury van Managementboek! Ze wijdden in januari ook al een preview artikel aan het boek in hun Boekenmagazine.

Ook dank aan mijn warme uitgeverij Pelckmans met hun geweldige team.

En ik ben nog steeds heel blij met de illustraties van Anje Claes, dit dit zware boek wat lichter verteerbaar maken.

Het doet me oprecht plezier dat dit boek – dat niet echt over een ‘leuk’ of ‘licht’ onderwerp gaat – zijn weg lijkt te vinden.

Ik wist dat het nooit een bestseller zou worden. Terwijl het toch over een realistisch en  dagdagelijks thema gaat waar (bijna) iedere leidinggevende mee te maken krijgt: onderbenut potentieel in de samenwerking, gedoe op de werkvloer, spanning en ongenoegen, ruzies tussen medewerkers.

Het klopt dat het een inspanning vraagt om het boek te lezen. Het is condens geschreven, is bij momenten confronterend en het daagt je uit om anders met conflict op de werkvloer om te gaan.

“Dit boek is specifiek voor leidinggevenden die willen begrijpen wat er eigenlijk gebeurt in hun team en hun organisatie, hoe ze gespannen situaties kunnen ‘ontmijnen’ of doen de-escaleren, hoe ze impact kunen krijgen op een negatieve spiraal.

Dit boek is voor jou als je wil leren om samen met je medewerkers moedige gesprekken te voeren en conflicten aan te pakken.”