De verbinding kwijt…

Vorig jaar heb ik zoveel mensen gezien die zichzelf kwijt waren geraakt in een conflict. Disfunctionerende teams die in de onmacht zaten. Collega’s die met elkaar omgingen zoals in de ‘kleuterklas’. Leidinggevenden die hun team in een neerwaartse spiraal zagen verzinken en met de handen in het haar zaten. Directies die ten einde raad toch besloten om het heft in handen te nemen en het conflict bespreekbaar te maken.

Verbroken verbinding.

De moed om de verbinding te herstellen

En ik ben ook getuige mogen zijn van teams – die ondanks veel schrik – de moed hadden om de confrontatie aan te gaan. Mensen die het risico durfden te nemen om eindelijk hun collega’s aan te spreken. Teamleden die zichzelf overstegen door begrip op te brengen voor een collega. Groepen die na een heftig moment tot de vaststelling kwamen dat de spanning begon te zakken en de emmers een stuk leger waren. Teams die vanuit een hernieuwde verbinding in hun kracht kwamen en vragen gingen stellen aan hun management.

Verbinding hersteld.

Mijn oprechte wensen aan iedereen die samenwerkt met anderen en soms de verbinding kwijt is.

 

“Connection is the energy that exists between people when they feel seen, heard, and valued; when they can give and receive without judgement; and when they derive sustenance and strength from the relationship. (…) Vulnerability is a condition for connection. Connection is why we are here.”

(Brené Brown)