Waarom groepssupervisie?

Ken je dat?

Op het einde van een intensieve training met een warme, toffe groep voel je dat er nog zoveel meer te leren is, ook van de andere deelnemers.

Dan is er altijd wel iemand die voorstelt om een follow-up of reünie te organiseren. En meestal komt dat er niet van. Heel begrijpelijk. Ik ken het zelf ook.

Als je wilt groeien in je vak – leidinggevende, procesbegeleider, teamcoach, facilitator, trainer, preventieadviseur, bemiddelaar – dan blijf je leren. Een leven lang.

En het is fijn om je verder te professionaliseren in het gezelschap van anderen die met gelijkaardige thema’s en uitdagingen worstelen.

Ik kon niet weerstaan aan dit appèl!

Voor wie?

In eerste instantie voor deelnemers aan de opleidingen, workshops of masterclasses bij Cirles, die zich verder willen verdiepen in de materie, met een prangende vraag zitten en de vertaalslag naar hun eigen praktijk willen maken. 

En daarnaast ook voor leidinggevenden en professionals die aan de slag willen met vragen en casuïstiek uit hun professionele situatie. Het helpt hierbij als je enigszins op de hoogte bent van het gedachtegoed rond samenwerking en conflict dat je onder andere vindt in mijn boeken, blogs en E-Zine. 

 

Wat zijn de werkzame ingrediënten?

Supervisie in een klein groepje is een krachtige leervorm!

  • Supervisie biedt je een veilige ruimte waarin je je persoonlijke leervraag, een situatie die je bezig houdt of een pittige casus voor kunt leggen aan de groep.
  • Je hebt een forum waar je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt: eerlijke feedback, advies, weerwerk, inspiratie voor een andere aanpak, aanmoediging, nieuwe inzichten.
  • De methodische insteek, de exploratieve vragen en verdiepende hypotheses uit de groep helpen je om uit te zoomen en met een gezonde afstand naar je vraagstuk te kijken.
  • De externe blik van de supervisor voegt andere perspectieven toe waardoor je alternatieve opties ontdekt.
  • Door het delen met elkaar kan iedereen iets leren, voel je je minder alleen en je kunt weer verder in je eigen professionele context .

Praktisch

Momenteel staan er 4 groepssupervisies in 2021 gepland.

Op vraag kunnen er uiteraard extra sessies ingepland worden. Je kunt bijvoorbeeld zelf een groepje samenstellen en supervisie vragen.

Op dit moment gaan de supervisies online door.

Maximaal 6 deelnemers.

data

Telkens op woensdag van 10u00 tot 12u30

  • 17 maart 2021
  • 2 juni 2021
  • 6 oktober 2021
  • 1 december 2021
DEELNAMEPRIJS

Per sessie: 100,00 € (excl btw)

De deelnemers aan het Programma ‘Samenwerken als het moeilijk is’ mogen 2 keer gratis meedoen tijdens de duur van hun traject.