opleiding

Opleidingsaanbod Circles Academy

Van conflict naar samenwerken mét de verschillen

 

 • Wil je conflictvaardiger worden en anders omgaan met stroeve samenwerkingsrelaties, spanning in de onderstroom of openlijke conflicten op de werkvloer?
 • Wil je bouwen aan een productieve organisatiecultuur waar mensen durven te spreken over wat van belang is?
 • Ben je op zoek naar inzichten en handvatten om greep op moeilijke situaties te krijgen? 
 • Wil je leren om moedige gesprekken met medewerkers en/of je team/afdeling/organisatie te faciliteren? 
 • Ben je bereid om jezelf mee ‘op de foto’ te zetten en te groeien in het authentiek communiceren, als cruciale voorwaarde om anders met conflicten in je omgeving om te gaan? 

Dan is ons unieke en persoonlijk afgestemde opleidingsaanbod zeker iets voor jou! Ontdek de verschillende mogelijkheden op deze pagina en klik door naar het aanbod dat je interesseert.

Het ‘nieuwe normaal’ is blended learning: een gevarieerde en synergetische mix tussen diverse – online en live – leervormen.

Kennismakingsworkshop conflictologie

Een workshop om kennis te maken met de wondere wereld van samenwerking en conflicten met ruimte voor al je vragen!

 • Ontdek je blokkerende veronderstellingen over conflict en verruim je blik
 • Word je bewust van je eigen conflictstijl en de consequenties hiervan zodat je nieuwe keuzes kunt maken
 • Krijg zicht op je persoonlijke conflictvaardigheden en ontdek wat je nog verder kan ontwikkelen
 • Weet wat de stappen van conflicthantering zijn en krijg een overzicht in de chaos van conflicten

Een halve dag – online

Eerstvolgende workshop: woensdag 10 maart 2021

“To remain digified in a conflict means that, no matter how open and receptive we are to another, our own inner compass and voice are not suppressed.

To embody humility in a conflict is to acknowledge that, even if we believe we are right, our view of the situation is partial.” 

 

(Jason Digges)

programma – Samenwerken als het moeilijk is

Van verkramping en disconnectie naar verbinden-in-verschil

Een individueel programma bij het boek “Leidinggeven als het moeilijk is. Het potentieel in conflicten”!

Voor wie?

Voor leidinggevenden, HR managers of begeleiders die anders willen leren omgaan met spanning en conflict in teams, afdelingen of organisaties.

 

Wat leer je in dit programma?
 • Je kijkt met andere brillen naar groepen, samenwerkingsrelaties en conflicten, zodat je vanuit een fris perspectief nieuwe mogelijkheden ziet om met moeilijke situaties om te gaan.
 • Je (her)kent en begrijpt de onderhuidse groepsdynamieken die ontstaan bij onzekerheid en spanning, waardoor je proactief en ontwikkelingsgericht kunt inspelen op wat er leeft in de onderstroom.
 • Je betrapt jezelf op je automatische piloot en persoonlijke patronenin conflictueuze situaties en je neemt scherp waar wat er mentaal, emotioneel en fysiek gebeurt. Hierdoor kan je jezelf ‘managen’ in stresserende situaties en bewust de shift maakt van reactief naar responsief handelen.
 • Je investeert bewust in een productieve, open organisatiecultuur via het voeren van moedige gesprekken, zodat  de individuele en collectieve conflictvaardigheid aangescherpt worden als basis voor ontwikkeling en duurzame verandering.
 • Je komt op voor wat belangrijk is voor jou in je professionele rol, neemt positie in, gaat in het verschil staan, geeft grenzen aan, zodat je impact hebt op je omgeving.  
 • Je ervaart nieuwe keuzes in het omgaan met intense situaties, vanuit een gegrond en rustig aanwezig zijn, zodat je stevig blijft staan bij weerstand, kritiek, conflict en heftige emoties en een betrouwbare autoriteit bent en blijft in de momenten die ertoe doen.

Workshops & masterclasses

Op regelmatige basis organiseert Circles Academy kortere opleidingsinitiatieven in het domein van ‘samenwerken & conflict’.

Voor wie een specifiek thema boeiend vindt, als je wilt kennismaken met onze visie en manier van werken of wanneer je onvoldoende tijd hebt voor een langer traject.

Ik wil je vooral een hart onder de riem te steken in deze tijden waar samenwerking extra moeilijk is en waar het extra belangrijk is om bewust met verbinding bezig te zijn!

Uiteraard gebeurt alles voorlopig online!

Nu op het programma: 3 masterclasses

“Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response In our response lies our growth and our freedom.”

(Victor Frankl)

 

GROEPSSUPERVISIE 

Voor wie

Voor wie heeft deelgenomen aan een workshop, opleiding of programma van Circles: leidinggevenden en professionals. Bij wijze van follow-up of terugkomdag.

 • Wil je onderzoeken waarom je vastloopt met een team/afdeling en wat jouw aandeel is? 
 • Wil je je impact als leidinggevende/begeleider in een moeilijke situatie of conflict vergroten? 
 • Ben je op zoek naar een klankbord om je ervaringen te toetsen en heb je nood aan eerlijke en zorgzame feedback?
 • Zoek je een veilige ruimte om naar je professionele functioneren te kijken?
 • Wil je je professionaliteit verdiepen en leren van en met collega’s?

Dan is supervisie een ideale formule.

Formule

We werken in een kleine groep. Er is ruimte voor vragen, casuïstiek, feedback en oefening. Als je wil, mag je je vraag op voorhand doorsturen.

Voorlopig gaan de supervisies online door via het Zoom platform.

Data in 2021

Telkens op woensdag van 10u00 tot 12u30

 • 17 maart 2021
 • 2 juni 2021
 • 6 oktober 2021
 • 1 december 2021
Deelnameprijs

Per sessie: 100,00 € (excl btw)

De deelnemers aan het Programma ‘Samenwerken als het moeilijk is’ mogen 2 keer gratis meedoen tijdens de duur van hun traject.

maatwerk – Leergang Conflictologie

Voor wie

Deze leergang is voor leidinggevenden, HR professionals, teamcoaches, bemiddelaars die wil leren omgaan met met gespannen samenwerking, disfunctionele teams en groepsconflicten.

Kenmerken

Het programma bestaat uit 3 modules. Het wordt in groep gegeven. Het is een gevarieerde mix van input, oefening, casuïstiek en ruimte om van en met elkaar te leren.

Enkel op vraag

Dit traject wordt enkel op vraag georganiseerd. Stel zelf een groep samen of organiseer dit traject voor een groep leidinggevenden, HR medewerkers, interne consultants, procesbegeleiders of teamcoaches.

“Harmony is a beautiful state, but it is not nearly as powerful as awareness.”

(Arnold Mindel)