Conflict en creativiteit

In november 2011 las ik in het tijdschrift Ode (nu: ‘The Optimist’) een fascinerend artikel: ‘Van conflict naar creativiteit’. Conflicten worden er benaderd als het begin van een creatief proces. Een uitgangspunt dat me toen enorm aansprak! (lees het het artikel hier).

Het artikel bleek te gaan over ‘Deep Democracy’, een visie op het nemen van beslissingen in groep die haar waarde heeft bewezen in Zuid Afrika, ten tijde van de transformatie van de Apartheidspolitiek. Er stonden een aantal uitspraken in het artikel die me nieuwsgierig maakten:

“Conflicten voorkomen oorlogen, omdat een oorlog betekent dat de discussie ophoudt en de collectieve polarisatie is begonnen”

“Als de minderheid niet wordt meegenomen in een beslissing van de meerderheid, gaat de wijsheid van de minderheid verloren”

In de loop der jaren heb ik al 8 dagen training gevolgd en het blijft me fascineren.

 

Over ijsbergen, vissen, haaien en op visvangst gaan!

Het ijsbergmodel is verleidelijk simpel, de methodieken lijk op het eerste zicht vlot toepasbaar, maar het achterliggend gedachtegoed is radicaal anders, verfrissend en inspirerend.

In mijn werk met groepen en teams zet ik regelmatig methodieken uit de DD in en help ik mensen om een taal te vinden voor de onderstroom die samenwerking ondermijnt. Ook in mijn opleidingen geef ik mensen nieuwe inzichten en handige tools mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig? In alle trainingen die ik rond het thema samenwerking & conflict geef, kan je een graantje meepikken van deze inspirerende filosofie!

Neem ook eens een kijkje op de nieuwe website van: DD Belgium.